ZorgPortaal.nl
Vorige pagina   Mijn pagina    Organisaties    Overzicht    Organisatie

Vrouw&Zorg

Omschrijving / inhoud

Vrouw&Zorg is een organisatie die sinds 2003 scholingen organiseert op het gebied van Verloskunde, Gynaecologie,Voortplantingsgeneeskunde en Neonatologie voor verschillende beroepsbeoefenaren binnen deze zorggebieden.
Tot deze doelgroep behoren:
kraamverzorgenden, (klinisch) verloskundigen, (O&G)verpleegkundigen, AG(N)IO's.

De scholingen worden zowel incompany als op een van onze opleidingslocaties(Amsterdam, Leiden, Hoofddorp) georganiseerd.
Er is samenwerking met kraambureau's, verloskundige praktijken en regionale verloskundige kringen.

Incompany zijn er scholingen georganiseerd voor o.a.: OLVG, AMC,
en BovenIJ ziekenhuis te Amsterdam, SFG te Rotterdam, Bronovo en MCH te Den Haag, Elkerliek te Helmond, WFG te Hoorn, MCL leeuwarden, UMCG-Wenkenbach Groningen, Radboud-opleidingen Nijmegen, WZA Assen, Verloskundige kring Leeuwarden, De Kern verloskundigen Leiden, Geboortecentrum Puur Hoofddorp.

Daarnaast worden docenten ingezet voor verschillende
verpleegkundige vervolgopleidingen zoals die van de Amstel Academie te Amsterdam, Wenckebach/UMCG te Groningen, het Radbaoud Ziekenhuis te Nijmegen en de Verloskunde Academie Maastricht.

Een (deel) van de scholingen zijn V&VN en KNOV geaccrediteerd en voor verschillende nieuwe scholingen is accreditatie aangevraagd. Vrouw&Zorg heeft een opleidingsaccreditatie van het KCKZ, hierdoor zijn alle kraamzorg opleidingen geaccrediteerd.

De docenten zijn freelance docenten die vakinhoudelijk deskundig zijn
en over het algemeen (deels)werkzaam zijn in het praktijkveld en ruime ervaring hebben met lesgeven. Dit betreft o.a. gespecialiseerd verpleegkundigen, klinisch verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen, communicatietrainer, seksuoloog etc.

Naast vaste programma's verzorgen wij ook werkplek specifieke scholingen.

Voor informatie kunt u op onze website de scholingsprogramma's bekijken op een van onze opleidingslocaties.

www.vrouwenzorg.nl

Aanvullende informatie

 

Meer van deze organisatie binnen Internet ...